Stappenplan als een klant niet kan inloggen

Gemaakt door Stan ten Haaft, Gewijzigd op Do, 29 Feb om 2:26 PM op Stan ten Haaft

1. Vraag het e-mailadres waarmee de klant probeert in te loggen
  2. Ga in de Shopware administratie naar "Klanten" en zoek in de zoekbalk bovenaan naar het e-mailadres van de klant.
  3. Bestaat er één account op dit e-mailadres? Voer dan een wachtwoord reset uit. Je doet dit aan de voorkant van de webshop. Ga naar KantoorArtikelen.nl > "Aanmelden" > "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" (of ga naar https://www.kantoorartikelen.nl/account/recover), voer het e-mailadres van de klant in en klik op "E-mail versturen". De klant kan dit ook zelf doen. De klant ontvangst dan per e-mail een link waarmee zij een nieuw wachtwoord kan instellen. Mocht de klant geen e-mail ontvangen binnen enkele minuten, vraag dat of zij haar spamfolder kan nakijken. Heeft de klant nog steeds geen e-mail ontvangen? Maak dan een ticket aan op https://support.sbyp.nl en vermeldt het e-mailadres van de klant en het tijdstip van de wachtwoord reset.

Bestaat er geen account op dit e-mailadres? Dan gebruikt de klant mogelijk een fout e-mailadres. Vraag naar de klantnaam of bedrijfsnaam en zoek deze op in de Shopware administratie bij "Klanten". Indien er een account met een ander e-mailadres bestaat, geef dan het juiste e-mailadres aan de klant door en voer eventueel een wachtwoord reset uit. Als er geen accounts bestaan, vraag dan de klant eerst ter verificatie welke website zij bezoeken, het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn dat zij de website van een concurrent bezoeken. Raad anders aan om een nieuw account te maken.

Bestaan er meerdere accounts op dit e-mailadres? Dan is het gewoonlijk dat de klant niet inlogt met een e-mailadres, maar met een unieke gebruikersnaam per account. Open een van de klanten, scroll door naar "Vrije tekstvelden" en klik op het tabblad "Custom Login ID". Hier vind je de gebruikersnaam waarmee de klant moet inloggen. Voer eventueel een wachtwoord reset uit, bij de wachtwoord reset moet in plaats van het e-mailadres de gebruikersnaam worden ingevoerd.