ConnectIT - Import Definition Error - SHOPWARE-ORDER

Gemaakt door Stan ten Haaft, Gewijzigd op Do, 14 Dec, 2023 om 10:40 AM op Stan ten Haaft

Het kan wel eens voorkomen dat je een e-mail ontvangt van ConnectIT, waaruit blijkt dat een bestelling van Shopware niet of niet goed is geïmporteerd in NAV.

De reden hiervan kan verschillen en wordt vaak in de e-mail benoemd, bijvoorbeeld:

• U moet een bestaand artikel selecteren.
    Dit betekent dat het artikel nog niet in NAV bestaat en handmatig moet worden aangemaakt. Vervolgens kun je het bestand opnieuw importeren. Als een artikel wel al in het PIM-systeem bestaat maar niet in NAV, stuur dan een e-mail naar support@sbyp.nl of maak een ticket aan.
  • De bewerking kan niet worden voltooid omdat een record in de tabel x door een andere gebruiker is vergrendeld. Probeer de activiteit opnieuw.
    Dit betekent dat een andere gebruiker binnen NAV in dezelfde tabel is aan het werken als de tabel waarbij ConnectIT wilt importeren. Meestal is dit na enkele minuten verholpen waarna je het bestand opnieuw kan importeren.
  • Productboekingsgroep moet een waarde hebben in Artikel: Nr.=
    Het product is niet volledig in NAV, omdat het veld productboekingsgroep leeg is. Vul de verplichte productvelden aan en importeer het bestand opnieuw.
  • U kunt geen letters invoeren in dit veld.
    Dit betekent dat er een poging wordt gedaan om letters in een cijferveld te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als de klant binnen Shopware letters in zijn/haar telefoonnummer heeft staan. Als dit het geval is, pas dan zowel het telefoonnummer in de bestelling als in de adressen van de klant binnen Shopware aan.
    In dit geval dient de XML in de ERROR folder ook aangepast te worden voordat deze weer in de juiste import folder wordt geplaatst. Hiervoor klik je met de rechter muisknop op het bestand, klik op bewerken, pas de letters aan door cijfers in het bestand en sla het bestand op.
  • U kunt dit soort documenten niet maken als het veld Geblokkeerd voor klant x de optie Verzending bevat.
    Dit betekent dat de klant binnen Shopware op rekening heeft besteld, maar dat het binnen NAV niet is toegestaan voor deze klant om op rekening te bestellen. Pas de klant aan en importeer het bestand opnieuw, of annuleer de bestelling.
  • Het veld Verzendcode van tabel Verkoopkop bevat een waarde (x) die niet is gevonden in de gerelateerde tabel (Verzendadres).
    Hier is mogelijk iets misgegaan bij de import. Het bestand opnieuw importeren zal meestal voldoende zijn.

Afhankelijk van de error, dien je bovenstaande oplossingen uit te voeren voordat je de bestelling opnieuw gaat importeren.

Als de import van een bestelling mislukt en je de e-mail met titel "ConnectIT - Import Definition Error - SHOPWARE-ORDER" ontvangt, vind je het XML bestand terug in een van de volgende 2 locaties:

• F:\ConnectIT\Production\SHOPWARE\KANTOORARTIKELEN\CUSTOMER\ERROR
  • F:\ConnectIT\Production\SHOPWARE\KANTOORARTIKELEN\ERROR

In beide gevallen dien je het bestand te verplaatsen naar de folder F:\ConnectIT\Production\SHOPWARE\KANTOORARTIKELEN om deze opnieuw te laten importeren. Het importeren gaat automatisch na enkele minuten.