Hoe maak ik een nieuwsbrief aan via SendInBlue?

Gemaakt door Max Heijnen, Gewijzigd op Do, 28 Sep, 2023 om 3:45 PM op Max Heijnen

Stap 1: Ga naar https://www.sendinblue.com en log in

Stap 2: Klik links in het menu op "Email"

Stap 3: Klik op "More" bij een emailcampagne die overeenkomt met degene die je wil maken (bijv. als er categorieën bij moeten staan of specifieke elementen die in een vorige mailing zijn gebruikt) en kies vervolgens "Duplicate" om de emailcampagne te dupliceren.

Stap 4: Klik op "Edit" bij de nieuwe gedupliceerde email campagne

Stap 5: Klik rechtsboven naast de campagne titel op "Settings" en wijzig de campagne naam in het formaat "{{Datum}} {{Herkenbaar kenmerk campagne}}", dit is enkel zichtbaar in het dashboard en niet voor ontvangers van de nieuwsbrief. Klik vervolgens op "Save".

Stap 6: Klik bij het kopje To op "Add recipients", onder de opties van Send to kies je "Nieuwsbrief". Deze lijst zal ook de meeste contacten hebben. Klik vervolgens op "Save".

Stap 7: Klik bij het kopje Subject op "Edit subject" en wijzig het onderwerp en de subtitel, zorg dat je hier een activerende tekst van maakt. Het onderwerp verschijnt in elke email client, de subtitel enkel op sommige.

Stap 8: Klik bij het kopje Design op "Edit design". Zorg ervoor dat je alle oude URL's wijzigt, bijv. links die nog achter een categorie, knop of afbeelding zitten van de vorige nieuwsbrief. Voeg vervolgens de nieuwe tekst toe. (TIP: Plak de gewenste tekst met CTRL+SHIFT+V zodat deze in een basisformaat wordt geplakt, pas vervolgens de gewenste stijl toe). Nadat alle wijzigingen zijn gedaan klik je rechtsboven op "Continue".

Stap 9: Klik rechtsboven op de knop "Preview & test". Kies onder "Send test" jouw eigen e-mailadres. Klik vervolgens op "Send test".

Stap 10: Als de e-mail goed staat kun je dit scherm weer afsluiten. Vervolgens klik je op "Schedule" en verzend je de e-mail.